Ikväll fortsatte ja i fruandan och gjorde grekiska biffar åt min man. När han e på jobbet måste man ju roa sig med nå iaf.

Nu gjorde ja receptet på 1 kg så de blir de dubbla av allt plus att ja tog bort sockret och bytte ut mjölken mot vatten. Plus ist för ströbröd så tog jag fullkorn havregryn.  


Så här får ni receptet: 4 port

400 g köttfärs 
5 msk ströbröd; eller 2 mosade kokta potatisar; eller 1dl havregryn 
En halv finhackad gullök (eller riven)
1,5 dl mjölk 
1 tsk socker
1 ägg 
1 tsk salt & några kryddmått vitpeppar 
1-2 klyfta vitlök 75 g fetaost 
0,5 tsk torkad oregano
Olivolja att steka biffarna i 

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Om du vill ha rostade grönsaker och potatis till så sätter du in dem 40 minuter innan biffarna.
  2. Blanda mjölk och ströbröd, hacka sedan lök och blanda ihop alla ingredienser till köttfärssmeten i en skål.
  3. Skala och pressa i vitlöken. Smula fetosten så smått du kan och tillsätt den. Tillsätt oreganon. Blanda ihop färsen men blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
  4. Värm en stekpanna med lite olivolja. Stek ett litet smakprov. Kanske behövs mer av någon krydda?
  5. Forma biffarna i storlek som ishockeypuckar.
  6. Bryn några i taget i en stekpanna i olivolja.
  7. Lägg över efterhand i en ugnsform. När du brynt alla köttfärsbiffar låter du dem gå klart i ugnen i ca 10-15 minuter.
  8. Ta ut och servera köttfärsbiffarna med ex. rostad klyftpotatis, tomatsallad och tzatziki. Strö gärna lite smulad fetaost över också.

Bon Apetit mina fina 💋 

Puss och kram Ninnie 
mat, recept,

Kommentera

Publiceras ej